• Deň učiteľov sme oslávili všetci spoločne a krásne ❤

          • Dnešné ráno bolo iné, ako tie pondelkové na ktoré sme v našej škole zvyknutí. Do každej triedy zavítali prvú vyučovaciu hodinu s radosťou a očakávaním rodičia našej školy. Počas týchto hodín zažili žiaci všeličo možné...hravé, tvorivé, múdre, kreatívne, ale samozrejme plné radosti a lásky za čo všetkým rodičom, ktorí sa podujali si vyskúšať rolu učiteľov, veľmi pekne ďakujeme!

            Kým rodičia učili prvú hodinu v triedach, tak všetci zamestanci našej školy (dokonca aj vzácni hostia) sa zišli a pochutnávali si na slávnostných raňajkách, ktoré im pripravili žiaci 8.A za čo im patrí veľké ďakujeme. Taktiež sa žiaci ôsmeho ročníka podieľali na tvorbe jedinečných darčekov pre každého učiteľa a zamestnanca našej školy.

            Ďakujeme aj ZRPŠ Na dolinách 27, ktoré bolo veľmi nápomocné pri organizovaní Dňa učiteľov a bez ktorého by táto aktivita nebola možná.

            V neposlednom rade ĎAKUJEME našim učiteľom a všetkým zamestnancom našej školy za ich veľké a otvorené srdcia a prajeme im do ďalších rokov ešte veľa chuti a síl.

          • 22.marec - Deň vody

          • Deň vody 22.3.2022

            Svetový deň vody je oslavou najvzácnejšej kvapaliny, ktorú na našej planéte máme. Aby sme nezabúdali, čo je pre náš život a zdravie nevyhnutné a zároveň najcennejšie, zorganizovali sme pre žiakov našej školy rôzne aktivity, ktorými sme malým aj veľkým ukázali nenahraditeľný význam vody v každodennom živote.

            Ráno sme si v školskom rozhlase vypočuli rozhlasovú reláciu venovanú práve vode a jej prírodnej sile v podaní Matúša Mišíka, žiaka 7.A triedy. 

            Počas druhej a tretej vyučovacej hodiny žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zrealizovali efektné pokusy a aktivity súvisiace s vodou pre našich malých tretiakov. Keď sa pozriete do našej fotogalérie, uvidíte, že deti boli skutočne očarené a spokojné a určite si odniesli aj množstvo zážitkov a príjemných pocitov.

            Pokračovať budeme ešte vo štvrtok a v piatok na hodinách chémie v ôsmom a deviatom ročníku a budeme spoločne so žiakmi určovať a sledovať množstvo dusičnanov vo vode z domácich studní.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným a veríme, že sme aj takýmito malými krôčikmi prispeli k environmentálnemu vzdelávaniu našich žiakov.

          • Ponožková výzva - 21.3.2022

          • V dnešný deň sme sa počas veľkej prestávky stretli a spomenuli si prostredníctvom dvoch rozličných ponožiek na ľudí s Downovým syndrómom. Ďakujeme každému, kto si spomenul na výnimočných ľudí s touto diagnózou nielen v tento deň

          • Výlet do Trnavy

          •  

            V nedeľu - 13.3. 2022 sme spolu s deťmi z 5.A strávili krásny, kultúrou naplnený deň. K úžasnej atmosfére prispeli aj ich rodičia, ktorí im tento výlet nielen odobrili, ale sami sa k nám ochotne pridali. Navštívili sme Západoslovenské múzeum, kde sme videli rôzne expozície /výstava starých bicyklov, hračiek, zvonov, fauny i flóry,.../ V centre Trnavy sme sa kochali historickými pamiatkami a v závere dňa sme boli obohatení kultúrnym zážitkom v podobe divadelného predstavenia Vlk a kozliatka v Divadle J. Palárika. Domov sme sa vracali plní príjemných pocitov. Všetkým zúčastneným deťom a ich skvelým rodičom patrí veľká vďaka!

          • Občasné okienko na pomoc rodičom

          • 5 problémov so správaním, ktoré by ste nemali ignorovať

             

            Všetky deti majú svoje „chvíľky“. To je fakt. Od záchvatov hnevu až po vzdorovité správanie. Je to súčasťou dospievania. Ale aj zdanlivo bezvýznamné problémy so správaním, môžu prerásť do vzorcov, ktoré budú opakovať.

            1. Skákanie do reči 

            Ak dieťaťu dovolíte, aby prerušovalo váš rozhovor s niekým otázkami a požiadavkami, nenaučí sa, ako byť ohľaduplný a rešpektovať, že ste zaneprázdnení. „V dôsledku toho si budú myslieť, že majú nárok na pozornosť iných ľudí a nebudú schopní tolerovať frustráciu.

            Keď sa nabudúce chystáte telefonovať alebo stretnúť sa s niekým, povedzte dieťaťu, že si musíte niečo vysvetliť, porozprávať sa a potrebujete, aby bolo chvíľku ticho. Nechajte ho hrať sa, alebo spolu vymyslite aktivitu, ktorá ho na tú chvíľu zabaví. Ak vás počas rozprávania ťahá za ruku, ukážte na stoličku a pokojne mu povedzte, aby si sadlo, kým neskončíte. Dajte dieťaťu vedieť, že nedostane to, čo žiada, prerušením vašej aktivity a skákaním do reči.

            2. Hrubosť a agresívna hra 

            Viete, že musíte zasiahnuť, keď vaše dieťa udrie kamaráta, ale nemali by ste ignorovať ani rafinovanejšie správanie, ako je strkanie do brata alebo uštipnutie kamaráta. "Ak nezasiahnete, hrubé správanie sa môže stať zakoreneným zvykom vo veku ôsmich rokov. Navyše to vysiela správu, že ubližovanie ľuďom je prijateľné.

            S agresívnym správaním sa konfrontujte na mieste. Odtiahnite svoje dieťa nabok a povedzte mu: "To Janku zranilo. Aký by to bol pocit, keby to urobila tebe?" Dajte dieťaťu vedieť, že akékoľvek konanie, ktoré ubližuje inej osobe, nie je dovolené. 

            3. Predstieranie, že nepočuli, čo ste im povedali 

            Keď svojmu dieťaťu poviete dva, tri, dokonca štyrikrát, aby urobilo niečo, čo nechce urobiť (upratať si hračky, nasadnúť do auta, vyniesť smeti) a namiesto neho to urobíte vy, vysielate tým správu, že je v poriadku ignorovať vás a že ono – nie vy – diktuje, ako budú vyzerať veci. 

            TIP: Svoje požiadavky komunikujte z očí do očí. Namiesto toho, aby ste sa s dieťaťom rozprávali z druhej strany miestnosti, prejdite k nemu a povedzte mu, čo má robiť. Uistite sa, že obaja nadviažete očný kontakt a že zareaguje slovami: "Dobre, mami." Ak sa nedajú do pohybu, vyvodzujte dôsledky.

            4. Nerešpektovanie domácich pravidiel 

            Ak mu necháte kontrolu nad aktivitami, ktoré by ste mali regulovať vzhľadom na jeho vek – sladkosti, pozeranie televízie, mobilný telefón a pod., – nenaučí sa, že musí dodržiavať pravidlá.

            Stanovte si domáce pravidlá a často sa o nich rozprávajte so svojím dieťaťom. Ak napríklad vaše dieťa zapne televízor bez povolenia, povedzte mu, aby ho vyplo: „Opýtaj sa ma, kým zapneš televízor.“ Vyslovenie pravidla nahlas mu pomôže osvojiť si ho.

            5. Klamstvo 

            Aj keď sa to nemusí zdať ako veľký problém, ak vaše dieťa povie, že si ustlalo posteľ, keď si ledva stiahlo prikrývku, je dôležité povedať mu, že to nie je pre vás v poriadku. Klamanie sa môže stať automatickým, ak sa vaše dieťa naučí, že je to jednoduchý spôsob, ako vyzerať lepšie, ak sa naučí, že je to jednoduchý spôsob, ako sa niečomu vyhnúť a/alebo ak si uvedomí, že klamstvom sa môže vyhnúť trestu.

             

      • Kontakty

        • Základná škola Na dolinách 27, 911 05 Trenčín
        • +421 902 911 084 - riaditeľka školy +421 903 482 830 - zástupkyňa školy +421 32 6523480 - tajomníčka školy +421 903 482 831 +421 911 041 797 - ekonómka školy +421 911 046 635 - vedúca jedálne
        • Na dolinách 27, 911 05 Trenčín 91105 Trenčín Slovakia
        • 036125971
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje